Contact
Naam
Cover Fotografie
Adres
Pluvierstraat 22
Plaats
Dordrecht
Provincie
Zuid-Holland
E-mail

 

Wie is Corine Verdonk?

 

Reeds op jonge leeftijd was ik bezig met fotograferen. De stad Dordrecht en de polders waren, en zijn, daar uitermate geschikt voor. Evenals het Nationaal Park de Biesbosch.

Met een camera in de hand vergeet ik alles. Het enige wat telt is dan: hoe is het licht en hoe maak ik een foto die aansluit bij het doel waarmee ik op dat moment fotografeer? Of bij een sfeer die ik juist bewust wil oproepen?

Wat werk betreft ben ik na de middelbare school de zorgsector ingegaan en heb daar jarenlang in gewerkt, met een tussenpauze van 3 jaar. Toen heb ik me omgeschoold tot grafisch medewerker en heb ik op de afdeling Prepress van een drukkerij gewerkt. Momenteel werk ik weer parttime in de gezondheidszorg en volg ik een studie Beroepsfotograaf.

beelden die raken

Hoewel de bedrijfsnaam misschien doet vermoeden dat mijn ambitie slechts bestaat uit het maken van coverfoto’s, is deze ontstaan vanuit de eenvoudige gedachte om mijn voor- en achternaam samen te voegen. Tegelijk geeft dit de kracht weer van mijn bedrijf. Ik denk actief mee met de klant en kom zo tot creatieve oplossingen waar de klant wellicht niet eens aan dacht. Verder denken en niet altijd voor de meest voor de hand liggende oplossing gaan. Ook dat is Cover Fotografie.

Belangrijk voor al mijn reportages is de persoonlijke benadering in de (voor)gesprekken en het maken van sfeerfoto’s. Dit laatste bereik ik door in een gesprek intuïtief aan te voelen hoe een beeld gemaakt moet worden. Bij wat een klant vertelt zie ik als het ware de beelden al voor me.

Waar het mij in hoofdzaak om gaat is om ‘gevoel’ in mijn foto’s te leggen. Uiteraard is techniek belangrijk, maar als mijn foto’s mensen raken is mijn opdracht echt geslaagd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trefwoord
Fotografie, Dordrecht, Bruidsfoto, Zuid-Holland, Themafoto's, Rouwfoto's, Fotograaf
Rubriek
Fotografie
Contact